Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: octubre, 2008

més de Turin

ara per internet, aixó hem torbat Salón del gusto - Turin - Italia. 23 al 27/10/2008 ·Salón del gusto de Turin del 23 al 27 de octubre de 2008 Turisme de Catalunya, cuyo asesor gastronómico es Pep Palau, es la entidad responsable de la producción de una de las acciones que se lleva a cabo en el marco de la feria Salone Internazionale del Gusto que tendrá lugar, del 23 al 27 de octubre, en Turín (Italia). Una de las propuestas dentro del Salón son las ‘islas del gusto’, entendidas como viajes culinarios. Una ocasión para que distintos territorios ofrezcan una muestra representativa de sus tradiciones gastronómicas, a través de los productos y los platos que constituyen su expresión. Los platos de la cocina catalana que se podrán probar en la isola del gusto de Catalunya estarán elaborados por seis colectivos de cocina que participarán en dos grupos. El primero estará formado por Noguera Cuina, la Xicoia y las Cuines del Vendrell, mientras que el segundo lo formarán Cuina del vent, Cuina

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu

2on dia a Turin

Segons m'expliquen aquells dos, Turin comença a saber on som els pallaresos. Sabia de bona mà, que el pavelló pallarés quedaria on l'estan possant. Diu que no se qui, (un dels que pesen), es van fer una foto amb ells, i després els van atiborrar de menjar, (confitat, bacallà amb tupí de Sort, i 7 filibertos), que van pagar esclar, jajajja, rucs pot ser si, però tant no. La nit com sempre es va tornar a fer curta a Turin....... però no la van pas desaprofitar. Van coneixer a un "CAPO" i amb el seu cotxe, els va portar als millors llocs de la nit Turinessa, quina enveja,..a..a Bueno, a la tornada com sempre, us penjarem les fotos. Ja començo a tenir-ne ganes de veureles fins i tot jo . Salutacions des de Turí. La Xicoia

Turin

Ja els tenim a Turin. El Salone del Gusto espera amb les mans obertes l'actuació dels nostres cuines ( en Josep Castellanau i en Jordi Lladós) durant els 3 pròxims dies. Després uns petits problemes amb un container de menjar, a hores d'ara, creiem que els hi arribà per fi el material que els hi manca. Per dinar, segon m'han dit, 2 metros de pizza, jajja, no es conya, es veritat. Ja han montat la cuina, i demà a donar menjar. Seguirem informant noticia extreta de www.forumgastronomic.com Sis col·lectius de cuina de Catalunya participen al Salone del Gusto Turisme de Catalunya, l’assessor gastronòmic de la qual és Pep Palau, és l’entitat responsable de la producció d’una de les accions que es porta a terme en el marc de la fira Salone Internazionale del Gusto que tindrà lloc, del 23 al 27 d’octubre, a Turí (Itàlia). Una de les propostes dins del Saló són les ‘illes del gust’ enteses com a viatges culinaris. Una ocasió perquè diferents territoris ofereixin una mostra represen

MES DE MADRID

NOTICIA EXTRETA DE SORT ACTUAL “Les rutes literàries del Pallars Sobirà”, en Madrid Salta a Comentaris La librería Blanquerna de Madrid acoge hoy la presentación del libro Les rutes literàries del Pallars Sobirà, inspirado en las novelas ambientadas en esta comarca del Pirineo leridano. Los cinco libros que han servido para crear la ruta son Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Pedra de tartera, de Maria Barbal; Viatge al Pirineu de Lleida, de Camilo José Cela; A peu pel Pallars Sobirà i la Val d’Aran, de Josep Maria Espinàs y Tor, tretze cases i tres morts, de Carles Porta. Estos cinco libros han obtenido un éxito notable y han sido traducidos al castellano, y por tanto, son de fácil acceso a los lectores del conjunto del Estado. Algunas de estas rutas ya se han puesto en marcha y están señalizadas, como por ejemplo, las del valle de Àssua, que se crean a partir de los escenarios que figuran en los libros Les veus del Pamano y Pedra de tartera. Las demás, explicaron, estarán listas en

LA XICOIA A LA LLIBRERIA BLANQUERNA DE MADRID

1ERA NOTICIA APAREGUDA NOTICIA EXTRETA DEL DIARI LA MANYANA AMB DATA 07/09/2008...11:53 El Sobirà, juntarà gastronomia i lIteratura per promocionar-se. La Generalitat de Catalunya, La Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, donaran a coneixer el pròxim 1 d'octubre al Centre Blanquerna de Madrid, les rutes literaries que s'han creat al Pallar Sobirà i la seva gastronomia autòctonaa. S'han aprofitat 5 noveles ambientades al Pallars per crear aquetes rutes i lligarles amb la cuina que es fa en aquetas zona. En respecte a la degustació gastronòmica, es serviran plats caracterìstics pallaresos que apareixen en les noveles i s'acompanyaran amb fragments de llibres. Es vol oferir un producte diferenciat i que pot ajudar al desestacionament del turisme. La Xicoia serà l'encarregada de preparar els diferents plats a Madrid, on es donaran a degustar: - Taula d'embotits del Pallars i formatges del Tros de Sort - Torrada amb paté i all i oli de codony