Passa al contingut principal

LA XICOIA A LA LLIBRERIA BLANQUERNA DE MADRID

1ERA NOTICIA APAREGUDA

NOTICIA EXTRETA DEL DIARI LA MANYANA

AMB DATA 07/09/2008...11:53

El Sobirà, juntarà gastronomia i lIteratura per promocionar-se.

La Generalitat de Catalunya, La Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, donaran a coneixer el pròxim 1 d'octubre al Centre Blanquerna de Madrid, les rutes literaries que s'han creat al Pallar Sobirà i la seva gastronomia autòctonaa. S'han aprofitat 5 noveles ambientades al Pallars per crear aquetes rutes i lligarles amb la cuina que es fa en aquetas zona. En respecte a la degustació gastronòmica, es serviran plats caracterìstics pallaresos que apareixen en les noveles i s'acompanyaran amb fragments de llibres. Es vol oferir un producte diferenciat i que pot ajudar al desestacionament del turisme.

La Xicoia serà l'encarregada de preparar els diferents plats a Madrid, on es donaran a degustar:

- Taula d'embotits del Pallars i formatges del Tros de Sort
- Torrada amb paté i all i oli de codony
- Crema de ceps
- Patata i col amb suc de rosta i rosta
- Taco de morro i orella de porc
- Tàrtar de truita de Tavascan
- Arròs de carreretes i confitat
- Girella guanyadora del Concurs anual
- Jarret de poltre hispano/bretó a l'estil tradicional amb picada dolça
- Filiberto
- Ratafia

Molt aviat en tindrem les fotografies de la presentació


NOTICIA DEL DIA 30/09/2008

NOTICIA EXTRETA DE LA WEB RADIOSEU.CAT

Inici » Notícies » Economia i Turisme » Presenten a Madrid les Rutes Literàries del Pallars Sobirà
Notícia publicada el 30 de setembre del 2008 a les 16:14. Arxivada a la categoria Economia i Turisme

Les rutes literàries del Pallars Sobirà, inspirades en novel·les ambientades en aquesta comarca del Pirineu, es presenten aquest dimecres a la llibreria Blanquerna de Madrid davant una cinquantena de periodistes i agents turístics. L'Associació Gastronòmica La Xicoia oferirà plats característics pallaresos que figuren a les novel·les i s’acompanyaran de fragments dels llibres.

Aquesta nova proposta turística basada en el turisme cultural ofereix un producte diferenciat i singular, que uneix gastronomia i literatura, i té com a objectiu promoure la comarca, el seu paisatge i la cuina pallaresa. Els cinc llibres que han servit per crear les rutes són Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Pedra de tartera, de Maria Barbal; Viaje al Pirineo de Lérida, de Camilo José Cela; A peu pel Pallars Sobirà i La Val d'Aran, de Josep Maria Espinàs, i Tor, tretze cases i tres morts, de Carles Porta. Aquests cinc llibres han tingut un èxit notable i han estat tots traduïts al castellà i, per tant, són d’accés fàcil als lectors del conjunt de l’Estat. També permetran arribar al mercat alemany, a causa de la traducció de Jaume Cabré, Maria Barbal i Carles Porta que es va fer per a la Fira del Llibre de Frankfurt.

Algunes d’aquests rutes ja s’han posat en marxa i ja són senyalitzades, com ara les de la vall d’Àssua, que es creen a partir dels escenaris que figuren als llibres Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, i Pedra de tartera, de Maria Barbal. Les altres seran a punt d’aquí a poc temps.



Més o menys, la noticia va ser així, es va presentar solament la literatura jajaj, la Xicoia va anar a fer el Càtering


NOTICIES D'AVUI 02/10/2008

DIARI LA MAÑANA

El Pallars Sobirà muestra sus rutas literarias en la librería Blanquerna de Madrid

Lleida - Redacción 2008-10-02



La librería Blanquerna de Madrid fue ayer el escenario para la presentación de la Rutes Literàries del Pallars Sobirà, inspiradas en cinco obras que están ambientadas en el Pallars Sobirà. La acción es una propuesta turística basada en el turismo cultural, que ofrece un producto “diferenciado y singular, que une gastronomía y literatura y que tiene como objetivo promover la comarca, su paisaje y la cocina pallaresa”, según los organizadores.



Los itinerarios surgen de cinco obras de distintos autores, como son Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Pedra de tartera, de Maria Barbal; Viaje al Pirineo de Lérida, de Camilo José Cela; A peu pel Pallars Sobirà i la Val d’Aran, de Josep Maria Espinàs, y Tor, tretze cases i tres morts, de Carles Porta.
En el acto de ayer, que estuvo organizado por Turisme de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà y el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, contó además con la participación de uno de los autores, de Carles Porta.
Los organizadores destacaron además que las obras han sido traducidas al castellano y que, por tanto, su difusión es accesible al resto del Estado. A parte, la traducción al alemán en la Feria del Libro de Frankfurt de las obras de Maria Barbal, Jaume Cabré y Carles Porta permitirá ampliar la repercusión de las obras entre el mercado germánico.
La presentación se culminó con un aperitivo literario que preparó la Associació Gastronòmica La Xicoia. El aperitivo contó con platos típicos de la gastronomía pallaresa y que también están descritos en las obras mencionadas. El ágape consistió, entre otros platos, en una crema de ceps, un canapé de girella (embutido típico de la zona), un trinxat de col y trufas con papada confitada, tostada de paté con alioli de membrillo, productos típicos como el xolís, la secallona y quesos artesanos. De postres, los comensales probaron el filiberto y la ratafía.
Estas recetas se sirvieron acompañadas por los fragmentos de los libros en los que están descritos.

I ARA EL MILLOR, NOMÉS DIR QUE EN SERGI AROLA NO HI ERA, ESTAVA FORA DE MADRID,

NOTICIA EXTRETA DEL DIARI SEGRE

02/10/2008

EL SOBIRÀ LLEGA A MADRID

El Pallars presenta las rustas gastronòmicas con textos de cinco novelas que incluyen los menús más típicos de esta comarca con el objetivo de darla a conocer.

La Generalitat, la Diputación, el consell del Pallars Sobirà y el ayuntamiento de Sort, presetaron ayer en el Centre Blanquera de Madrid las rutas literarias inspirads en novelas ambientadas en el Sobirà para promocionar la comarca. Al acto asistiero ................................................. més endavant

En el acto, la Associació Gastronòmica LA XICOIA, ofreció una selección de platos que aparecen en las novelas ambientadas en el Sobirà que fueron presentados acompañados de la lectura de textos referentes a ellos. Ademàs ..........................

I ARA LO MILLOR JAJJAJAJAJA ( NO SABEM QUI VA PASSAR LA NOTICA, PERÒ ES VA BEN LLUIR)

PARALELAMENTE, EL COCINERO EL SERGI AROLA PRESENTÓ LA COCINA PALLARESA CON PLATOS COMO LA CREMA DE CEPS, EL MONTDITO DE GIRELLA, EL TRIXAT DE COL I TRUMFES AMB PAPADA CONFITADA EL XOÍS Y QUESOS ARTESANOS DEL PAÍS, ENTRE OTROS.


Ben aviat possarem les fotos per que veieu qui va cuinar, llavors podreu creure que vam ser nosaltres.


GRÀCIES A TOTS PER EL VOSTRE SUPORT I LA VOSTRA CONFIANÇA

LA XICOIA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

6è. RAL.LI GASTRONÒMIC DEL PALLARS SOBIRÀ

Hola a tots de nou Us fem saber que des del dia 18 al 30 d'abril, es farà al Pallars Sobirà el 6è Ral·li Gastronòmic. Hi hauran cates de vinagres, vins francesos i café, el sopar d'inauguració anirà a càrrec de l'AUVELLA XISQUETA, i el sopar de cloenda que tindrà lloc el dia 10 de maig, al voltant dels bolets de primavera. En els restaurants membres de l'Associació, els menús aniran enfocats al bolets de primavera, la joia de la primavera oblidada per moltes persones, però amb una personalitat molt important. Properament us informarem de més coses La Xicoia

10è Sopar de la Xicoia d'Or