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PRESENTACIÓ A FITUR 2004





Turisme de Catalunya, ens donà l'oportunitat d'oferir la cuina pallaresa a tots els assitens a la fira internaciónal del turisme que es fa cada any a Madrid. Dins del recinte firal d'IFEMA, La Xicoia va oferir durant 4 dies, esmoçars i dinars a tots els assistens que ens van venir a veure al Terrat Gastronòmic de Turisme de Catalunya.
El primer dia d'estada i després de servir els dinars, van oferir cava a tots els participants en la fira de la zona de Lleida. L'endemà, van oferir Ratafia del Portet a tots els participants de la Fira en la zona de Catalunya. Aqueste dues accions, van fer que totes les persones que treballaven als stangs de Catalunya, ens coneguesin, juntament amb el nostre menjar esclar.

La Fira va ser un èxit, tant es aixì, que a dia d'avui, encara tenim paraules d'elogi per aquells esmorçars i dinars que els assitents van poder gaudir. També hem de dir que les nits van ser molt mogudes. Van coneixer a molts companys de profesió, i la veritat es que dòna molt de gust. Un exemple va ser, l'Alberto Chicote del restaurant Nodo, en Sacha del restaurnt Sacha i altres més. El nostre padrí, en Sergi Arola, es va portar de conya el dia que el vam visitar al seu antic restaurant, LA BROCHE, on l'espectacle apart de ser a la taula on tot va ser fantàstic, també el teniem al costat on una taula molt ben ocupada per una parella i un altre senyor, ens va acabar d'arrodonir aquella fantastica nit. Recordarem també aquella nit al Copacabana on alguns no van parar de ballar.

Aquí a FITUR, també van coneixe a una gran amiga, la NATI, aleshores periodista de Catalunya Radio.

Doncs aquesta es una petita història de la nostra sortida a Madrid.


noticia extreta de http://www.elalmanaque.com/turismo/boletines/Boletin49.htm



La gastronomía de Lleida tendrá un papel protagonista en Fitur 2004
La gastronomía leridana tendrá un papel protagonista en Fitur 2004. Asociación de Cocineros del Pallars Sobirà, conocida con el nombre de la Xicoia, junto con la Escuela de Hotelería de Lleida, ofrecerán en el espacio El Terrat Gastronòmic situado dentro del stand de Turismo de Cataluña (Pabellón 7, stand nº 7B), demostraciones y degustaciones de productos típicos y de platos característicos de la cocina de Lleida con la finalidad de promocionar la gastronomía de las comarcas de Lleida. Para esta ocasión Turismo de Cataluña ha editado un folleto informativo que lleva por título Terres de Lleida para mojar pan. - El miércoles, día 28 de enero, a las 16.30 horas, la Asociación de Cocineros del Pallars Sobirà presentará la nueva la Xicoia y el Ralli Gastronómico del Pallars Sobirà. - El jueves, día 29 de enero, a las 12.00 horas, la Xicoia presentará la Indicación Geográfica Protegida (IGP) Ternera de los Pirineos. - El viernes, día 30, a las 13.00 horas, la Denominación de Origen Les Garrigues realizará una cata de aceite Virgen Les Garrigues en colaboración con la Escuela de Hoteleria de Lleida.

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Quim Monzó LA VANGUARDIA, dimarts 12 de maig del 2009

Era un Mercedes serie S, un coche impresionante: nunca había viajado yo en un cochazo como ese.
Como muchos de mis coetáneos, yo también me guaseé de la forma en que murió Cecilia, aquella cantante de los setenta que se hizo famosa con piezas como Dama, dama o Mi querida España. Se explicaba que murió al chocar contra una vaca. Una madrugada, ella iba en un Seat 124, con sus músicos, y allá por Zamora chocaron con una. Otros decían que chocaron contra unos bueyes. Tanto da. Que alguien muera es terrible para la familia y los amigos. Pero, cuando ese alguien es conocido y la muerte grotesca, la sorna es inevitable. A partir de la muerte de Cecilia, morir al chocar contra una vaca – o, por extensión, con una bestia grande – pasó a llamarse hacer un Cecilia. Así, a quien cogía el coche para ir por una carretera solitaria, se le prevenía: «Ve con cuidado, no vayas a hacer un Cecilia». Una impresión similar ca…