Passa al contingut principal

MES DE MADRID

NOTICIA EXTRETA DE SORT ACTUAL


“Les rutes literàries del Pallars Sobirà”, en Madrid
Salta a Comentaris
La librería Blanquerna de Madrid acoge hoy la presentación del libro Les rutes literàries del Pallars Sobirà, inspirado en las novelas ambientadas en esta comarca del Pirineo leridano. Los cinco libros que han servido para crear la ruta son Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Pedra de tartera, de Maria Barbal; Viatge al Pirineu de Lleida, de Camilo José Cela; A peu pel Pallars Sobirà i la Val d’Aran, de Josep Maria Espinàs y Tor, tretze cases i tres morts, de Carles Porta.
Estos cinco libros han obtenido un éxito notable y han sido traducidos al castellano, y por tanto, son de fácil acceso a los lectores del conjunto del Estado.
Algunas de estas rutas ya se han puesto en marcha y están señalizadas, como por ejemplo, las del valle de Àssua, que se crean a partir de los escenarios que figuran en los libros Les veus del Pamano y Pedra de tartera. Las demás, explicaron, estarán listas en poco tiempo.
En el acto, organizado por Turisme de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà y la Diputació de Lleida, se servirá un aperitivo literario elaborado por la Associació Gastronòmica La Xicoia.

Comentaris

OLGA ha dit…
Guai, guai...

Us linkaré a la web del telecentre...

I dieu-li a la núria Bosor, que us mencioni al bloc i a la web de turisme...

venga, a actualitzar sovint!

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu