Passa al contingut principal

Turin


Ja els tenim a Turin.

El Salone del Gusto espera amb les mans obertes l'actuació dels nostres cuines ( en Josep Castellanau i en Jordi Lladós) durant els 3 pròxims dies. Després uns petits problemes amb un container de menjar, a hores d'ara, creiem que els hi arribà per fi el material que els hi manca.
Per dinar, segon m'han dit, 2 metros de pizza, jajja, no es conya, es veritat. Ja han montat la cuina, i demà a donar menjar.

Seguirem informant


noticia extreta de www.forumgastronomic.com

Sis col·lectius de cuina de Catalunya participen al Salone del Gusto
Turisme de Catalunya, l’assessor gastronòmic de la qual és Pep Palau, és l’entitat responsable de la producció d’una de les accions que es porta a terme en el marc de la fira Salone Internazionale del Gusto que tindrà lloc, del 23 al 27 d’octubre, a Turí (Itàlia).

Una de les propostes dins del Saló són les ‘illes del gust’ enteses com a viatges culinaris. Una ocasió perquè diferents territoris ofereixin una mostra representativa de les seves tradicions gastronòmiques, a través dels productes i els plats que constitueixen la seva expressió.

Els plats de cuina catalana que es podran tastar a l’isola del gusto de Catalunya estaran elaborats per sis col·lectius de cuina que hi participaran en dos grups. El primer estarà format per Noguera Cuina, la Xicoia i les Cuines del Vendrell, mentre que el segon el formaran Cuina del vent, Cuina pirinenca de la Cerdanya i Cuina Volcànica.

Un altre dels escenaris del Salone és el Mercat que permet descobrir i redescobrir una gran quantitat de productes i on els expositors estan convidats a comunicar la seva adhesió a projectes de sostenibilitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu