Passa al contingut principal

PRESENTACIÓ A VALENCIA






El passat dimecres 15 de juny del 2005, es va celebrar a l’hotel Silken Puerta de Valencia la presentació de la marca PIRINEUS, promoguda per Turisme de Catalunya. Dins d’aquest marc, van estar convidats els cuiners del Vall d’Aran i l’Associació Gastronòmica La Xicoia per elaborar el menú amb productes de les comarques corresponets. Es van servir 33 dinars a premsa gastronòmica i valènciana i 72 sopars a tour-operadors de la zona de Valencia.

Aquest menú, estava compost d’un aperitiu, on la Vall d’Aran va elaborar un tartar d’esturió amb el seu caviar i La Xicoia, va elaborar, una girella amb melmelada de ceba, un xupito de crema de ceps i un morro i orella de porc. El primer plat, elaborat per La Xicoia, va estar una sopa de caldo de fessols amb escuma de cansalada, la carn, va anar a càrrec de la Vall d’Aran amb un ànec de corral amb foie i salsa de gerds. Les postres van dur la marca de La Xicoia, que va elaborar un mel i mató molt singular, un cremòs de mató del Tros de Sort, amb un gelat de mel de Tirvia, una galeta de nous del Pallars, i una piruleta de formatge Tou dels Til•lers, envolicada amb una melmelada de tomata i llavors de cascall.
El menú, va estar maridat amb vins del Vila Corona de Tremp, aigua Pineo, cava Raimat i licors del Portet de la Pobla de Segur, amb els cafés i les galetes artesanes del Pallars amb nous.

També van fer amics jajja, com no , els del restaurant Ca'Sento de Valencia.

COM PODREU VERURE A LES FOTOS, JAJAJAA, DONEM FAMA DEL QUE FEM, TOTS MENJANT .

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu