Passa al contingut principal

CCCC 2006


1ER CONGRÉS DE COL·LECTIUS DE CUINA CATALANA


NOTICIA EXTRETA DEL FORUM GASTRONOMIC


1er CONGRESO DE COLECTIVOS DE COCINA DE CATALUÑA
07/12/2006 Por primera vez más de 100 cocineras y cocineros de toda Catalunya que forman parte de un movimiento único en el mundo, además de representantes de colectivos de otros territorios como Galicia o Rosselló compartieron experiencias y debatieron temas de máxima actualidad. La mejor manera de reconocer la asociación territorio y cocina.

Once colectivos de cocina de Catalunya pusieron en común sus experiencias asociativas, las campañas, las vicisitudes, las marcas que han creado, y trabajaron juntos para demostrar que más allá de las estrellas es posible otra cocina. Es real y palpable, representativa de la cocina catalana actual.

Colectivos que estuvieron presentes en el 1er. Congreso de Colectivos de Cocina de Catalunya:

- Cuines de la Vall de Camprodon (Camprodon)
- Cuina Vallès (Vallès Occidental)
- Cuina del Vent (Alt Empordà)
- Cuina Volcànica (Garrotxa)
- Cuina de l’Empordanet (Empordà)
- Club de Tast de Sitges (Sitges)
- Joves Cuiners (Empordà)
- Les Cuines del Vendrell (El Vendrell)
- La Xicoia (Pallars)
- Osona Cuina (Osona)
- Penedès Fogons (Penedès)

En aquesta acció, s'ens va demanar expresament que es cuinés ruc al Forum Gastronomic organitzat a Girona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu