Passa al contingut principal

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA



L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina.
Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís.
Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afegit que es tracta de "cultura gastronòmica pallaresa" que s'ha d'intentar no deixar perdre.
Un cop finalitzat el plat s'ha pogut comprovar que el cuinat per la Maria i el cuinat pel Jaume Mora són molt diferents a l'hora de la presentació però molt similars en el gust. La Maria ha mostrat la seva satisfacció de poder participar en aquest projecte i donar a conèixer als més joves les receptes d'alguns dels seus plats de tota la vida.
Aquest és el primer d'un seguit de tallers que es realitzen dins del Ral·li Gastronòmic de l'Associació Gastronòmica La Xicoia del Pallars Sobirà. Els dos següents que hi ha programats són el dia 5 de maig a l'Hotel Pessets de Sort i el dia 11 de maig a l'Hotel Roch d'Altron.

Notícia publicada per l'ACN - MARTA LLUVICH-

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10è Sopar de la Xicoia d'Or

Sant Jordi al Palau de Pedralbes

Així ens va veure algú!!!! 'La grande bouffe' AGUSTÍ FANCELLI 24/04/2006 Vota Resultado 0 votos Ni rastro de la xocolata amb melindros, ni siquiera un efluvio proustiano menor. Esta Cataluña d'esquerres i catalanista (GEC) es una mezcla de gastronomía del morro fi, noucentisme, música barroca, nuevos consejeros con prognatismo y ex consejeros con la sonrisa llena de dientes congelada. Maragall El Magnífico consigue meter en la olla todos estos ingredientes, agitarlos y servirlos bien calentitos. Y los comensales tragamos, vaya si tragamos. La noticia en otros webs webs en español en otros idiomas El acto institucional del palacio de Pedralbes podía, en efecto, enfocarse así, como una gran gincana de la andorga, con instrucciones de juego repartidas a la entrada. El programa de este singular desayuno de Sant Jordi marcaba sobre plano dónde se hallaban los puestos de rosas -de la Federació Catalana d'Associacions d'Ajuda al Drogodependent, la Associació Retorn y l...

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort.  Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra. Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any! Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000