Passa al contingut principal

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONAL'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina.
Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís.
Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afegit que es tracta de "cultura gastronòmica pallaresa" que s'ha d'intentar no deixar perdre.
Un cop finalitzat el plat s'ha pogut comprovar que el cuinat per la Maria i el cuinat pel Jaume Mora són molt diferents a l'hora de la presentació però molt similars en el gust. La Maria ha mostrat la seva satisfacció de poder participar en aquest projecte i donar a conèixer als més joves les receptes d'alguns dels seus plats de tota la vida.
Aquest és el primer d'un seguit de tallers que es realitzen dins del Ral·li Gastronòmic de l'Associació Gastronòmica La Xicoia del Pallars Sobirà. Els dos següents que hi ha programats són el dia 5 de maig a l'Hotel Pessets de Sort i el dia 11 de maig a l'Hotel Roch d'Altron.

Notícia publicada per l'ACN - MARTA LLUVICH-

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog