Apreciats amics i companys:
La nit del diumenge 30 de maig, a l'Hotel Pessets, van celebrar el 7è Sopar de Cloenda i l'entrega de la Xicoia d'Or.
Al sopar hi van assistir 165 convidats, on van degustar com aperitiu una crema d'ortigues amb ous de truita, Maki sushi de truita de riu i coca d'escalivada amb truita de riu marinada ( va ser l'homenatge que La Xicoia va fer al guardonat com a producte de l'any, Pisifactoria Sillero de Tavascan).
El primer plat va ser protagonista La Xicoia, amb una amanida amb murgues, pernil d'àglà i vinagreta, un bacallà amb moixarrons i crema dels mateixos com a peix, va donar pas al plat estrella del sopar, poltre pallarés a la royale, en homenatge al guardonat com a Promoció de la Cuina Catalana (El Celler de Can Roca de Girona).
Les postres de xocolata, maracujà i maduixa van acompanyar als petit fours surtits. Raventós i Blanc, va tornar a confiar en nosaltres pel sopar.
En l'apartat de Gastrònom de l'any, el Padre Apel·les en va ser el guardonat, donat el fet de ser un gran amant de la taula, com ens va demostrar durant la vetllada. Una altra persona que no es va voler perdre aquest esdeveniment, va ser la premiada amb la Xicoia d'Or Pallaresa, l'il·lustre Marta Ferrusola, d'arrels molt pallareses, (ella mateixa en va fer ressò a l'explicar-nos tots els pobles de la geografia pallaresa on hi té familia).
Xicoia a l'embaixador del Pallars, Jordi Díaz (el Fede del Cor de la Ciutat), que des de fa més de 8 anys, visita assiduament la nostra comarca, i on segons ell, cada dia s'hi troba més a gust.
El moment culminat de la nit, com cada any va sent habitual, va estar el de Xicoia d'Or a la Trajectoria, el Senyor Silvio Montanya de l'Hotel Saurat d'Espot, amb 125 anys en el món de la restauració pallaresa, i on no va voler faltar el Senyor Juan de Sagarra (amic i client des de fa 60 anys) per fer-li l'entrega.
Bé, aquest és un petit resum del que va succeir el diumenge 30 de maig a la nit, nosaltres com cada any, ens ho vam passar d'allò més bé, veient com tots els convidats al sopar, van valorar un altre cop, l'esforç que fa La Xicoia any rera any.
Des d'aquí, moltes gràcies per confiar en nosaltres.
Comentaris