Passa al contingut principal

SOPAR DE CLOENDA I XICOIES D'OR 2010







Apreciats amics i companys:

La nit del diumenge 30 de maig, a l'Hotel Pessets, van celebrar el 7è Sopar de Cloenda i l'entrega de la Xicoia d'Or.

Al sopar hi van assistir 165 convidats, on van degustar com aperitiu una crema d'ortigues amb ous de truita, Maki sushi de truita de riu i coca d'escalivada amb truita de riu marinada ( va ser l'homenatge que La Xicoia va fer al guardonat com a producte de l'any, Pisifactoria Sillero de Tavascan).

El primer plat va ser protagonista La Xicoia, amb una amanida amb murgues, pernil d'àglà i vinagreta, un bacallà amb moixarrons i crema dels mateixos com a peix, va donar pas al plat estrella del sopar, poltre pallarés a la royale, en homenatge al guardonat com a Promoció de la Cuina Catalana (El Celler de Can Roca de Girona).

Les postres de xocolata, maracujà i maduixa van acompanyar als petit fours surtits. Raventós i Blanc, va tornar a confiar en nosaltres pel sopar.

En l'apartat de Gastrònom de l'any, el Padre Apel·les en va ser el guardonat, donat el fet de ser un gran amant de la taula, com ens va demostrar durant la vetllada. Una altra persona que no es va voler perdre aquest esdeveniment, va ser la premiada amb la Xicoia d'Or Pallaresa,  l'il·lustre Marta Ferrusola, d'arrels molt pallareses, (ella mateixa en va fer ressò a l'explicar-nos tots els pobles de la geografia pallaresa on hi té familia).

Xicoia a l'embaixador del Pallars, Jordi Díaz (el Fede del Cor de la Ciutat), que des de fa més de 8 anys, visita assiduament la nostra comarca, i on segons ell, cada dia s'hi troba més a gust.

El moment culminat de la nit, com cada any va sent habitual, va estar el de Xicoia d'Or a la Trajectoria, el Senyor Silvio Montanya de l'Hotel Saurat d'Espot, amb 125 anys en el món de la restauració pallaresa, i on no va voler faltar el Senyor Juan de Sagarra (amic i client des de fa 60 anys) per fer-li l'entrega.

Bé, aquest és un petit resum del que va succeir el diumenge 30 de maig a la nit, nosaltres com cada any, ens ho vam passar d'allò més bé, veient com tots els convidats al sopar, van valorar un altre cop, l'esforç que fa La Xicoia any rera any.

Des d'aquí, moltes gràcies per confiar en nosaltres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

6è. RAL.LI GASTRONÒMIC DEL PALLARS SOBIRÀ

Hola a tots de nou Us fem saber que des del dia 18 al 30 d'abril, es farà al Pallars Sobirà el 6è Ral·li Gastronòmic. Hi hauran cates de vinagres, vins francesos i café, el sopar d'inauguració anirà a càrrec de l'AUVELLA XISQUETA, i el sopar de cloenda que tindrà lloc el dia 10 de maig, al voltant dels bolets de primavera. En els restaurants membres de l'Associació, els menús aniran enfocats al bolets de primavera, la joia de la primavera oblidada per moltes persones, però amb una personalitat molt important. Properament us informarem de més coses La Xicoia

10è Sopar de la Xicoia d'Or

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo