Quim Monzó, Oriol Balaguer i Carlos Pérez de Rozas premi Xicoia d´Or 2009
Entrega de la Xicoia d'Or i el sopar de cloenda
A l'escriptor Quim Monzó ha estat guardonat amb la Xicoia d'Or com a millor gastrònom donat que es tracta d'un gran defensor de la cuina tradicional, principi que defensa l'Associació La Xicoia, mantenir la cuina tradicional pallaresa sense renunciar a la innovació.
La raó de ser de La Xicoia és mantenir la cuina tradicional pallaresa. El periodista Carlos Pérez de Rozas, el pastisser Oriol Balaguer, la formatgeria la Peça d'Altron i el restaurador Cinto Gabriel són altres dels premiats.
El sopar de cloenda celebrat avui, han assistit 178 persones, i amb l'entrega dels guardons (XICOIA D'OR), s'ha claussurat el 6è. Ral·ly Gastronòmic del Pallars Sobirà.
Els guardonats han estat:
Gastrònom de l'any: Quim Monzó
Pastisser de l'any: Oriol Balaguer
Embaixador Pallares: Carlos Perez de Rozas
Trajectoria: Cinto Gabriel
Producte: La Peça d'Altron (formatgeria)
Xaquetilles:
A la promoció de la comarca arreu de l'estat : David Escurt.
A la Trajectòria professional dins d'Associació: Segon (Cap de cuina de l'Hotel Pessets, des de fa 42 anys)
Un dels premis més esperats i volguts ha estat el de Xicoia d'Or a la Trajectòria professional al Sr. i Sra. Cinto Gabriel. Amb aquest guardó l'Associació a volgut fer públic un reconeixement a la tasca que han fet durant anys en pro de la cuina i la gastronomia pallaresa.
Previ a l'entrega de guardons l'Associació La Xicoia ha ofert un menú elaborat amb productes majoritàriament del Pallars Sobirà.
Caneló de carn de ruc amb tou.
Amanida de xicoies, carreretes i jabalí confitat.
Iogurt d'ovella de Surp amb foie i ratafia.
Crema de moixarrons amb roial de carxofa i bunyols de bolets de primavera.
Arròs de ceps i bacallà.
Premsat de corder amb parmentier de la Peça d'Altron.
Pastís de xocolata, maracujà i taronja confitada.
Pastis de xocolata (Selva negra).
Cava Raventós i Blanc
Entre els assistents cal destacar també al padrí de l'Associació, Carles Canut i el Conseller de Governació, Jordi Ausàs.
Comentaris