Passa al contingut principal

SOPAR DE CLOENDA I ENTREGA DE LA XICOIA D'OR


Quim Monzó, Oriol Balaguer i Carlos Pérez de Rozas premi Xicoia d´Or 2009Entrega de la Xicoia d'Or i el sopar de cloenda

A l'escriptor Quim Monzó ha estat guardonat amb la Xicoia d'Or com a millor gastrònom donat que es tracta d'un gran defensor de la cuina tradicional, principi que defensa l'Associació La Xicoia, mantenir la cuina tradicional pallaresa sense renunciar a la innovació.

La raó de ser de La Xicoia és mantenir la cuina tradicional pallaresa. El periodista Carlos Pérez de Rozas, el pastisser Oriol Balaguer, la formatgeria la Peça d'Altron i el restaurador Cinto Gabriel són altres dels premiats.


El sopar de cloenda celebrat avui, han assistit 178 persones, i amb l'entrega dels guardons (XICOIA D'OR), s'ha claussurat el 6è. Ral·ly Gastronòmic del Pallars Sobirà.

Els guardonats han estat:

Gastrònom de l'any: Quim Monzó
Pastisser de l'any: Oriol Balaguer
Embaixador Pallares: Carlos Perez de Rozas

Trajectoria: Cinto Gabriel
Producte: La Peça d'Altron (formatgeria)

Xaquetilles:
A la promoció de la comarca arreu de l'estat : David Escurt.
A la Trajectòria professional dins d'Associació: Segon (Cap de cuina de l'Hotel Pessets, des de fa 42 anys)


Un dels premis més esperats i volguts ha estat el de Xicoia d'Or a la Trajectòria professional al Sr. i Sra. Cinto Gabriel. Amb aquest guardó l'Associació a volgut fer públic un reconeixement a la tasca que han fet durant anys en pro de la cuina i la gastronomia pallaresa.

Previ a l'entrega de guardons l'Associació La Xicoia ha ofert un menú elaborat amb productes majoritàriament del Pallars Sobirà.

Caneló de carn de ruc amb tou.
Amanida de xicoies, carreretes i jabalí confitat.
Iogurt d'ovella de Surp amb foie i ratafia.


Crema de moixarrons amb roial de carxofa i bunyols de bolets de primavera.

Arròs de ceps i bacallà.

Premsat de corder amb parmentier de la Peça d'Altron.

Pastís de xocolata, maracujà i taronja confitada.

Pastis de xocolata (Selva negra).

Cava Raventós i Blanc

Entre els assistents cal destacar també al padrí de l'Associació, Carles Canut i el Conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu