Passa al contingut principal

LA XICOIA-QUI SOM?

La Xicoia agrupa el col•lectiu de professionals de la restauració del Pallars Sobirà que comparteixen un projecte comú: la difusió de les característiques i atractius de la cuina Pallaresa. L’objectiu final de la Xicoia és el d’aconseguir que s’identifiqui la cuina del Pallars Sobirà com a sinònim de qualitat, contribuir a la recuperació del patrimoni culinari de la comarca i actuar com a motor turístic.

La Xicoia és una associació jove, va néixer el febrer de 2003 i es va presentar en societat el mes de maig d’aquest mateix any, en un sopar degustació ofertat pels membres del col•lectiu, i amb l’apadrinament del cuiner Sergi Arola i l’actor Carles Canut.
Aquesta joventut no es pas un impediment, sinó tot al contrari, referma la il•lusió en el projecte i l’empenta dels membres del grup per situar la cuina Pallaresa en un lloc destacat del panorama gastronòmic del nostre país.

Hem creat aquest bloc, perquè creiem que la comunicació entre els associats i els clients ha de ser primordial, fluida i constant. Qualsevol associació necessita una eina per obrir-se al món que l'envolta, per no sentir-se aillada, sinò part del context social en el que es mou. Aquest bloc ens ofereix la possibilitat d'estar en contacte permanent amb les opinions de tots, i que ens han d'ajudar a ser cada dia més professionals i més propers.

Benvinguts a La Xicoia Bloc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu