Passa al contingut principal

VII è. Ral·li Gastronòmic 2010





HOLA A TOTS!!

Us fem 5 cèntims del sopar de l'ovella Xisqueta celebrat ahir a Sort.


350 persones, inaguren el Ral·li Gastronòmic del Pallars Sobirà organitzat per La Xicoia al Poliesportiu els Til·lers de Sort.


Amb aquest sopar preparat pel col.lectiu La Xicoia, les 350 persones assistents van poder gaudir d'una crema de ceps, amanides i degustació de Xisqueta ( cassola amb patates, costelles a la brasa i palpís al forn), filiberto i vi de la Conca de Tremp (Vila Corona). Com no, amb una data tant assenyalada, l'Associació, va instal.lar una pantalla gegant per poder gaudir del partit Madrid-Barça. Un cop finalitzat, va començar el ball i seguidament el concert de la Família Torelli.


El format d'enguany, és de cap de setmana, això vol dir que durant divendres, dissabte i diumenge de cada setmana i fins al 16 de maig, podran degustar menús gastronòmics dels diferents restaurants de l'Associació. En format de 2 o 3 restaurants per setmana. Les activitats, aniran a càrrec de LQ, Lleida Qualitat, amb cates, xerrades i tast de Vedella IGP, Oli de les Garrigues, Fruita de Lleida i Vi Costers de Segre, tal i com us adjuntem al folletó.

El ral·ly tancarà portes el dia 30 de maig amb la celebració del Sopar de cloenda i entrega de les Xicoies d'Or als diferents guardonats en cada secció.

Esperem sigui del seu gust la nostra informació, i poden consultar-nos més a: www.laxicoia.com, www.laxicoia.blogspot.com .


La foto del sopar d'ahir, ha d'anar firmada com: © TONI GRASES - PHOTOSET.ES

Moltes gràcies per endavant i força a la gastronomia catalana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mo

3er i últim dia

Després de dos dies coneixen Turí, els nostres representants, van acabar fen net de totes les raccions que havien portat a la Fira. L'èxit ha estat com s'esperaven els organitzadors i ells mateixos. També hem de recordar que un ball del fanalet amb un company de cuina dela Noguera, va ser un dels actes de clausura de la presentació de la Xicoia. Les fotos no tenen perdua, us ho asseguro. En Jordi, encara en deia que els bombers corrien a l'stang per si hi havia foc, jajajjaa, segurament devia ser el "COLAFÓN" final, o la traca fi de festa, aquest Josep, no s'el pot treure de casa, jajaja. En Marc del Forumgastronòmic, segurament encara cort ara jajjaja, tranquil, Marc, que quant coneguis bé al Josep, no et farà falta corre tant. Bueno, gent de Turisme de Catalunya, i altres col·laboradors de l'event, cuines del Vendrell i cuina de la Noguera, ha estat un plaer per nosaltres poder compartir aquesta experiència amb vostés. Sambem que us en deiem una, però qu

6è. RAL.LI GASTRONÒMIC DEL PALLARS SOBIRÀ

Hola a tots de nou Us fem saber que des del dia 18 al 30 d'abril, es farà al Pallars Sobirà el 6è Ral·li Gastronòmic. Hi hauran cates de vinagres, vins francesos i café, el sopar d'inauguració anirà a càrrec de l'AUVELLA XISQUETA, i el sopar de cloenda que tindrà lloc el dia 10 de maig, al voltant dels bolets de primavera. En els restaurants membres de l'Associació, els menús aniran enfocats al bolets de primavera, la joia de la primavera oblidada per moltes persones, però amb una personalitat molt important. Properament us informarem de més coses La Xicoia