Passa al contingut principal

SOPAR DE CLOENDA I ENTREGA DE LA XICOIA D'OR


Quim Monzó, Oriol Balaguer i Carlos Pérez de Rozas premi Xicoia d´Or 2009Entrega de la Xicoia d'Or i el sopar de cloenda

A l'escriptor Quim Monzó ha estat guardonat amb la Xicoia d'Or com a millor gastrònom donat que es tracta d'un gran defensor de la cuina tradicional, principi que defensa l'Associació La Xicoia, mantenir la cuina tradicional pallaresa sense renunciar a la innovació.

La raó de ser de La Xicoia és mantenir la cuina tradicional pallaresa. El periodista Carlos Pérez de Rozas, el pastisser Oriol Balaguer, la formatgeria la Peça d'Altron i el restaurador Cinto Gabriel són altres dels premiats.


El sopar de cloenda celebrat avui, han assistit 178 persones, i amb l'entrega dels guardons (XICOIA D'OR), s'ha claussurat el 6è. Ral·ly Gastronòmic del Pallars Sobirà.

Els guardonats han estat:

Gastrònom de l'any: Quim Monzó
Pastisser de l'any: Oriol Balaguer
Embaixador Pallares: Carlos Perez de Rozas

Trajectoria: Cinto Gabriel
Producte: La Peça d'Altron (formatgeria)

Xaquetilles:
A la promoció de la comarca arreu de l'estat : David Escurt.
A la Trajectòria professional dins d'Associació: Segon (Cap de cuina de l'Hotel Pessets, des de fa 42 anys)


Un dels premis més esperats i volguts ha estat el de Xicoia d'Or a la Trajectòria professional al Sr. i Sra. Cinto Gabriel. Amb aquest guardó l'Associació a volgut fer públic un reconeixement a la tasca que han fet durant anys en pro de la cuina i la gastronomia pallaresa.

Previ a l'entrega de guardons l'Associació La Xicoia ha ofert un menú elaborat amb productes majoritàriament del Pallars Sobirà.

Caneló de carn de ruc amb tou.
Amanida de xicoies, carreretes i jabalí confitat.
Iogurt d'ovella de Surp amb foie i ratafia.


Crema de moixarrons amb roial de carxofa i bunyols de bolets de primavera.

Arròs de ceps i bacallà.

Premsat de corder amb parmentier de la Peça d'Altron.

Pastís de xocolata, maracujà i taronja confitada.

Pastis de xocolata (Selva negra).

Cava Raventós i Blanc

Entre els assistents cal destacar també al padrí de l'Associació, Carles Canut i el Conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10è Sopar de la Xicoia d'Or

JABALÍ + JABALÍ + JABALÍ

Descanse en paz el pobre jabalí
Quim Monzó LA VANGUARDIA, dimarts 12 de maig del 2009

Era un Mercedes serie S, un coche impresionante: nunca había viajado yo en un cochazo como ese.
Como muchos de mis coetáneos, yo también me guaseé de la forma en que murió Cecilia, aquella cantante de los setenta que se hizo famosa con piezas como Dama, dama o Mi querida España. Se explicaba que murió al chocar contra una vaca. Una madrugada, ella iba en un Seat 124, con sus músicos, y allá por Zamora chocaron con una. Otros decían que chocaron contra unos bueyes. Tanto da. Que alguien muera es terrible para la familia y los amigos. Pero, cuando ese alguien es conocido y la muerte grotesca, la sorna es inevitable. A partir de la muerte de Cecilia, morir al chocar contra una vaca – o, por extensión, con una bestia grande – pasó a llamarse hacer un Cecilia. Así, a quien cogía el coche para ir por una carretera solitaria, se le prevenía: «Ve con cuidado, no vayas a hacer un Cecilia». Una impresión similar ca…