Ves al contingut principal

SOPAR DE CLOENDA I ENTREGA DE LA XICOIA D'OR


Quim Monzó, Oriol Balaguer i Carlos Pérez de Rozas premi Xicoia d´Or 2009Entrega de la Xicoia d'Or i el sopar de cloenda

A l'escriptor Quim Monzó ha estat guardonat amb la Xicoia d'Or com a millor gastrònom donat que es tracta d'un gran defensor de la cuina tradicional, principi que defensa l'Associació La Xicoia, mantenir la cuina tradicional pallaresa sense renunciar a la innovació.

La raó de ser de La Xicoia és mantenir la cuina tradicional pallaresa. El periodista Carlos Pérez de Rozas, el pastisser Oriol Balaguer, la formatgeria la Peça d'Altron i el restaurador Cinto Gabriel són altres dels premiats.


El sopar de cloenda celebrat avui, han assistit 178 persones, i amb l'entrega dels guardons (XICOIA D'OR), s'ha claussurat el 6è. Ral·ly Gastronòmic del Pallars Sobirà.

Els guardonats han estat:

Gastrònom de l'any: Quim Monzó
Pastisser de l'any: Oriol Balaguer
Embaixador Pallares: Carlos Perez de Rozas

Trajectoria: Cinto Gabriel
Producte: La Peça d'Altron (formatgeria)

Xaquetilles:
A la promoció de la comarca arreu de l'estat : David Escurt.
A la Trajectòria professional dins d'Associació: Segon (Cap de cuina de l'Hotel Pessets, des de fa 42 anys)


Un dels premis més esperats i volguts ha estat el de Xicoia d'Or a la Trajectòria professional al Sr. i Sra. Cinto Gabriel. Amb aquest guardó l'Associació a volgut fer públic un reconeixement a la tasca que han fet durant anys en pro de la cuina i la gastronomia pallaresa.

Previ a l'entrega de guardons l'Associació La Xicoia ha ofert un menú elaborat amb productes majoritàriament del Pallars Sobirà.

Caneló de carn de ruc amb tou.
Amanida de xicoies, carreretes i jabalí confitat.
Iogurt d'ovella de Surp amb foie i ratafia.


Crema de moixarrons amb roial de carxofa i bunyols de bolets de primavera.

Arròs de ceps i bacallà.

Premsat de corder amb parmentier de la Peça d'Altron.

Pastís de xocolata, maracujà i taronja confitada.

Pastis de xocolata (Selva negra).

Cava Raventós i Blanc

Entre els assistents cal destacar també al padrí de l'Associació, Carles Canut i el Conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort. 
Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra.
Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any!
Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000CUINA A DOS MANS AL PALLARS PER PRESERVAR PLATS TRADICIONALS DE LA ZONA

L'Associació Gastronòmica La Xicoia i el projecte Recossira, dins del programa d'alimentació saludable de la gent gran, han realitzat un taller d'intercanvi de coneixements dins de la cuina. Són tallers a dos mans que consisteixen en què una mestressa de casa i un cuiner d'un restaurant han d'elaborar un mateix plat. La mestressa de casa l'elabora com tradicionalment es feia a les cases de pagès i el cuiner amb un toc d'innovació però sense renunciar a la tradició. El plat elaborat per la mestressa de casa acabarà sortint a la carta del restaurant. En el cas del primer taller sortirà a la carta del restaurant Farré de Baro; prims de corder amb patates estofades, de la Maria de Casa el Mestre d'Arcalís. Jaume Mora, cuiner de la Fonda Farré, ha valorat molt positivament l'experiència i ha dit que el maridatge entre les dues associacions és molt interessant des del punt de vista d'intercanvi de coneixements entre persones grans i cuiners. Mora ha afe…