Passa al contingut principal

I MÉS I MÉS I MÉS I MÉS... QUINES GANES EN TENEN

ALT PIRINEU I ARAN

L'Associació Gastronòmica La Xicoia aparca el ruc per promocionar l'ovella xisqueta, la vaca bruna i la xicoia

L'Associació Gastronòmica La Xicoia, del Pallars Sobirà, està estudiant la possibilitat d'aparcar la Festa del Ruc, sopar popular en el que la base principal de l'àpat eren els plats elaborats amb carn de ruc, per un sopar en el que el protagonista sigui la carn de vedella dels Pirineus i d'ovella xisqueta, dues races autòctones de la comarca.


Del.icio.us ACN / Marta Lluvich
SortUlt. Act. 26.01.2009 - 14:52 hs

L'Associació Gastronòmica La Xicoia, del Pallars Sobirà, està estudiant la possibilitat d'aparcar la Festa del Ruc, sopar popar en el que la base principal de l'àpat eren els plats elaborats amb carn de ruc, per un sopar en el que el protagonista sigui la carn de vedella dels Pirineus i d'ovella xisqueta, dues races autòctones de la comarca. Aquests opció l'estan estudiant a petició dels productors del Pallars Sobirà. Josep Castellarnau, president de La Xicoia, ha explicat que aquesta petició respon a la filosofia de l'associació que és promocionar els productes de la zona. Castellarnau ha dit que s'aprofitarà també per divulgar la xicoia, enciam que surt als prats i dóna nom a l'associació.

De tota manera, Josep Castellarnau ha explicat que la Festa del Ruc, si al final no se celebrés aquest any, no es deixaria de fer donat que el seu origen és al poble de Llessui, al municipi de Sort. Si en aquest poble se segueix fent, Castellarnau ha dit que l'Associació li brindarà tot el seu suport.

Josep Castellarnau ha explicat que si finalment la junta de l'Associació opta per promocionar la carn d'ovella i de vedella no serà per donar la raó a les entitats ecologistes que van mostrar la seva total repulsa a la festa i sí per diversificar els productes a promocionar de la comarca.

Aquesta festa sempre se celebrava a començament d'any i aquest 2009 s'ha decidit posposar uns mesos per fer-la en època de bolets i de xicoies. Castellarnau ha dit que segurament es farà als mesos d'abril i maig.

La Festa del Ruc el primer any es va celebrar a Sort i la pressió d'entitats ecologistes va fer que l'Ajuntament de Sort optes per no donar-li suport i es trasllades a Esterri d'Àneu, localitat on s'han celebrat les dues passades edicions


Gràcies Marteta Lluvich
La Xicoia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10è Sopar de la Xicoia d'Or

6è. RAL.LI GASTRONÒMIC DEL PALLARS SOBIRÀ

Hola a tots de nou
Us fem saber que des del dia 18 al 30 d'abril, es farà al Pallars Sobirà el 6è Ral·li Gastronòmic.
Hi hauran cates de vinagres, vins francesos i café, el sopar d'inauguració anirà a càrrec de l'AUVELLA XISQUETA, i el sopar de cloenda que tindrà lloc el dia 10 de maig, al voltant dels bolets de primavera.
En els restaurants membres de l'Associació, els menús aniran enfocats al bolets de primavera, la joia de la primavera oblidada per moltes persones, però amb una personalitat molt important.
Properament us informarem de més coses
La Xicoia