Passa al contingut principal

SOPAR DE CLOENDA I XICOIES D'OR 2010







Apreciats amics i companys:

La nit del diumenge 30 de maig, a l'Hotel Pessets, van celebrar el 7è Sopar de Cloenda i l'entrega de la Xicoia d'Or.

Al sopar hi van assistir 165 convidats, on van degustar com aperitiu una crema d'ortigues amb ous de truita, Maki sushi de truita de riu i coca d'escalivada amb truita de riu marinada ( va ser l'homenatge que La Xicoia va fer al guardonat com a producte de l'any, Pisifactoria Sillero de Tavascan).

El primer plat va ser protagonista La Xicoia, amb una amanida amb murgues, pernil d'àglà i vinagreta, un bacallà amb moixarrons i crema dels mateixos com a peix, va donar pas al plat estrella del sopar, poltre pallarés a la royale, en homenatge al guardonat com a Promoció de la Cuina Catalana (El Celler de Can Roca de Girona).

Les postres de xocolata, maracujà i maduixa van acompanyar als petit fours surtits. Raventós i Blanc, va tornar a confiar en nosaltres pel sopar.

En l'apartat de Gastrònom de l'any, el Padre Apel·les en va ser el guardonat, donat el fet de ser un gran amant de la taula, com ens va demostrar durant la vetllada. Una altra persona que no es va voler perdre aquest esdeveniment, va ser la premiada amb la Xicoia d'Or Pallaresa,  l'il·lustre Marta Ferrusola, d'arrels molt pallareses, (ella mateixa en va fer ressò a l'explicar-nos tots els pobles de la geografia pallaresa on hi té familia).

Xicoia a l'embaixador del Pallars, Jordi Díaz (el Fede del Cor de la Ciutat), que des de fa més de 8 anys, visita assiduament la nostra comarca, i on segons ell, cada dia s'hi troba més a gust.

El moment culminat de la nit, com cada any va sent habitual, va estar el de Xicoia d'Or a la Trajectoria, el Senyor Silvio Montanya de l'Hotel Saurat d'Espot, amb 125 anys en el món de la restauració pallaresa, i on no va voler faltar el Senyor Juan de Sagarra (amic i client des de fa 60 anys) per fer-li l'entrega.

Bé, aquest és un petit resum del que va succeir el diumenge 30 de maig a la nit, nosaltres com cada any, ens ho vam passar d'allò més bé, veient com tots els convidats al sopar, van valorar un altre cop, l'esforç que fa La Xicoia any rera any.

Des d'aquí, moltes gràcies per confiar en nosaltres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10è Sopar de la Xicoia d'Or

Sant Jordi al Palau de Pedralbes

Així ens va veure algú!!!! 'La grande bouffe' AGUSTÍ FANCELLI 24/04/2006 Vota Resultado 0 votos Ni rastro de la xocolata amb melindros, ni siquiera un efluvio proustiano menor. Esta Cataluña d'esquerres i catalanista (GEC) es una mezcla de gastronomía del morro fi, noucentisme, música barroca, nuevos consejeros con prognatismo y ex consejeros con la sonrisa llena de dientes congelada. Maragall El Magnífico consigue meter en la olla todos estos ingredientes, agitarlos y servirlos bien calentitos. Y los comensales tragamos, vaya si tragamos. La noticia en otros webs webs en español en otros idiomas El acto institucional del palacio de Pedralbes podía, en efecto, enfocarse así, como una gran gincana de la andorga, con instrucciones de juego repartidas a la entrada. El programa de este singular desayuno de Sant Jordi marcaba sobre plano dónde se hallaban los puestos de rosas -de la Federació Catalana d'Associacions d'Ajuda al Drogodependent, la Associació Retorn y l...

SOPAR DE LA XICOIA D'OR

Us recordem que el proper dia 14 de maig,  se celebrarà el SOPAR DE LAL XICOIA D'OR , a l'Hotel Pessets de Sort.  Sopar elaborat pels cuiners de l'Associació de la Xicoia, amb productes de la terra. Es farà una menció especial a la trajectòria professional, al producte, a la promoció de la cuina pallaresa i al gastrònom de l'any! Podeu fer les vostres reserves al 973 620 000