Passa al contingut principal

SOPAR DE CLOENDA I XICOIES D'OR 2010







Apreciats amics i companys:

La nit del diumenge 30 de maig, a l'Hotel Pessets, van celebrar el 7è Sopar de Cloenda i l'entrega de la Xicoia d'Or.

Al sopar hi van assistir 165 convidats, on van degustar com aperitiu una crema d'ortigues amb ous de truita, Maki sushi de truita de riu i coca d'escalivada amb truita de riu marinada ( va ser l'homenatge que La Xicoia va fer al guardonat com a producte de l'any, Pisifactoria Sillero de Tavascan).

El primer plat va ser protagonista La Xicoia, amb una amanida amb murgues, pernil d'àglà i vinagreta, un bacallà amb moixarrons i crema dels mateixos com a peix, va donar pas al plat estrella del sopar, poltre pallarés a la royale, en homenatge al guardonat com a Promoció de la Cuina Catalana (El Celler de Can Roca de Girona).

Les postres de xocolata, maracujà i maduixa van acompanyar als petit fours surtits. Raventós i Blanc, va tornar a confiar en nosaltres pel sopar.

En l'apartat de Gastrònom de l'any, el Padre Apel·les en va ser el guardonat, donat el fet de ser un gran amant de la taula, com ens va demostrar durant la vetllada. Una altra persona que no es va voler perdre aquest esdeveniment, va ser la premiada amb la Xicoia d'Or Pallaresa,  l'il·lustre Marta Ferrusola, d'arrels molt pallareses, (ella mateixa en va fer ressò a l'explicar-nos tots els pobles de la geografia pallaresa on hi té familia).

Xicoia a l'embaixador del Pallars, Jordi Díaz (el Fede del Cor de la Ciutat), que des de fa més de 8 anys, visita assiduament la nostra comarca, i on segons ell, cada dia s'hi troba més a gust.

El moment culminat de la nit, com cada any va sent habitual, va estar el de Xicoia d'Or a la Trajectoria, el Senyor Silvio Montanya de l'Hotel Saurat d'Espot, amb 125 anys en el món de la restauració pallaresa, i on no va voler faltar el Senyor Juan de Sagarra (amic i client des de fa 60 anys) per fer-li l'entrega.

Bé, aquest és un petit resum del que va succeir el diumenge 30 de maig a la nit, nosaltres com cada any, ens ho vam passar d'allò més bé, veient com tots els convidats al sopar, van valorar un altre cop, l'esforç que fa La Xicoia any rera any.

Des d'aquí, moltes gràcies per confiar en nosaltres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10è Sopar de la Xicoia d'Or

JABALÍ + JABALÍ + JABALÍ

Descanse en paz el pobre jabalí
Quim Monzó LA VANGUARDIA, dimarts 12 de maig del 2009

Era un Mercedes serie S, un coche impresionante: nunca había viajado yo en un cochazo como ese.
Como muchos de mis coetáneos, yo también me guaseé de la forma en que murió Cecilia, aquella cantante de los setenta que se hizo famosa con piezas como Dama, dama o Mi querida España. Se explicaba que murió al chocar contra una vaca. Una madrugada, ella iba en un Seat 124, con sus músicos, y allá por Zamora chocaron con una. Otros decían que chocaron contra unos bueyes. Tanto da. Que alguien muera es terrible para la familia y los amigos. Pero, cuando ese alguien es conocido y la muerte grotesca, la sorna es inevitable. A partir de la muerte de Cecilia, morir al chocar contra una vaca – o, por extensión, con una bestia grande – pasó a llamarse hacer un Cecilia. Así, a quien cogía el coche para ir por una carretera solitaria, se le prevenía: «Ve con cuidado, no vayas a hacer un Cecilia». Una impresión similar ca…